(پیتونک گلچینی از بهترین مطالب وب را در اختیارتان می گذارد) کپی برداری از مطالب این وبلاگ تنها با ذکر منبع مجاز است

توجه

دوستان عزیز یک سالی هست که وبلاگ نویسی رو گذاشتم کنارازین به بعد میتونید مطالب خنده دار و جالب رو در فیس بوک من ببینید:www.facebook.com/Aran.Fadavi *برای ارسال نظر هایتان در زیر هر مطلب کادری با گزینه ی (ارسال یک نظر) وجود دارد . با کلیک کردن بر روی آن و پر کردن فرم مورد نظر، ما را در بهتر شدن یاری کنید.

*برای دیدن عکس هایی که دیده نمی شوند از Show picture استفاده کنید.

*برای دیدن صفحات بعدی از گزینه ی "پیام های قدیمی تر" در قسمت پایین صفحه استفاده کنید.

دامنه (Domain) که در فرهنگ فارسی با تلفظ دومین و دامین بکار برده می‌شود در لغت به معنی «گستره» می‌باشد و در اینترنت به نامی اختصاصی گفته می‌شود که هر وب‌سایت برای تمایز و قابل دسترسی بودن نسبت به سایر وب‌سایت‌ها به خود می‌گیرد، مانند: “Google.com”. هردامنه از دو بخش تشکیل شده است.

● Domain چیست؟
دامنه (Domain) که در فرهنگ فارسی با تلفظ دومین و دامین بکار برده می‌شود در لغت به معنی «گستره» می‌باشد و در اینترنت به نامی اختصاصی گفته می‌شود که هر وب‌سایت برای تمایز و قابل دسترسی بودن نسبت به سایر وب‌سایت‌ها به خود می‌گیرد، مانند: “Google.com”. هردامنه از دو بخش تشکیل شده است.

بخش اول نامی است انتخابی، که هر فرد می‌تواند بسته به موضوع وب‌سایت و سلیقه خود آن را برای سایت خود انتخاب کند (Google). و بخش دوم که با یک نقطه از بخش اول جدا می‌شود، پسوندی است قراردادی که از دو تا شش حرف تشکیل شده و هر فرد می‌تواند بسته به موضوع وب‌سایت و سلیقه خود یکی از آنها را انتخاب نماید.
از متداول‌ترین پسوندهای بین‌المللی com ،net ،org ،info می‌باشند. نام دامنه (به همراه پسوند آن) باید یکتا باشد. به این مفهوم که فقط یک وب‌سایت با هر نام دامنه قابل دسترسی می‌باشد.
● دامنه‌های عمومی
در زیر به معرفی برخی از پرکاربردترین دامنه‌های عمومی می‌پردازیم:
.com معروف‌ترین و پراستفاده‌ترین پسوند برای دامنه‌های سایتهاست. com مخفف Commercial به معنای تجاری است. البته بسیاری از سایت‌های همه منظوره نیز از پسوند com استفاده می‌کنند.
▪ net مخفف واژه Network به معنی شبکه می‌باشد و عموما توسط شرکت‌های ارائه دهنده خدمات اینترنتی و شبکه‌های اطلاع‌رسانی مورد استفاده قرار می‌گیرد.
.org اختصار واژه Organizations به معنی سازمان، تشکیلات‌ می‌باشد و معمولاْ توسط مؤسسات و سازمان‌های غیرانتفاعی که غالباْ فعالیت غیرتجاری (یا حتی تجاری) دارند مورد استفاده قرار می‌گیرد.
▪ ir نشان دهنده یک سایت مربوط به یک سازمان داخل کشور، یک شخص ساکن ایران یا با تابعیت ایرانی است.
.edu مخفف واژه Education به معنی آموختن دانش می‌باشد و برای مقاصد تعلیمی چون پایگاه‌های آموزشی به کار می‌رود.
▪ gov اختصار واژه Goverment به معنی دولت می‌باشد و این پسوند مربوط به نهادهای دولتی است.
▪ biz مخفف Business به معنی تجارت می‌باشد که خــاص سایت‌های شغلی- تجارتی به ویژه خدمات مربوط به تجارت الکترونیکی، ایجاد گشته است.
▪ int اختصار واژه International به معنی بین‌المللی می‌باشد که حوزه اینترنتی سازمان‌های بین‌المللی را نشان می‌دهند.
▪ info اختصار واژه Information به معنی اطلاعات می‌باشد که در سایت‌هایی مورد استفاده قرار می‌گیرد که به نحوی با امر اطلاع‌رسانی در هر موردی، مرتبط می‌باشند. انواع اطلاع‌رسانی در رشته‌هایی مانند علوم، معرفی محصولات، معرفی خدمات و … اختصاص یافته‌اند.
▪ web پسوند سایت‌هایی که به مباحث Web می‌پردازند.
▪ name این اولین نوع پسوندی است که خاص افراد (اشخاص حقیقی) ایجاد شده است. در حقیقت کلیه افرادی که به هر منظور شخصی می‌خواهند برای خودشان Website ایجاد کنند می‌توانند از این پسوند استفاده کنند.
▪ ac پسوند دامنه ملی جزایر آسکنشن (Ascention Islands) است. از طرفی برای مراکز ارائه دهنده سرویس است می‌باشد به شرطی که اداره کامپیوتری، اینترنتی بدون هر گونه وابسته‌ای، نیروهای جدیدی استخدام نماید.
▪ ws پسوند دامنه ملی کشور ساموا (Western Samoa) است ولی بخاطر مشابهت آن با مخفف کلمه (WebSite) مورد توجه فراوان قرار گرفته است و می‌تواند هر نوع وب سایتی را در برگیرد.
.us این نوع پسوند با آنکه مخصوص دامنه ملی کشور آمریکا است ولی بخاطر مشابهت آن با مخفف کلمه (us) بمعنی (ما) مورد استقبال قرار گرفته است.
▪ tv این نوع پسوند با آنکه مخصوص دامنه ملی کشور توالو (Tuvalu) است ولی بخاطر مشابهت آن با مخفف کلمه (Television) مورد توجه شبکه‌های تلویزیونی و ماهواره‌ای قرار گرفته است و برای این منظور نیز مورد استفاده قرار می‌گردد.
▪ museum سایت‌های دارای این پسوند، مخصوص موزه‌ها می‌باشد.
▪ aero این پسوند مختص سایت‌های مرتبط با حمل و نقل هوایی می‌باشد.
▪ mil این پسوند مربوط به سایت‌های نظامی است.
▪ cat این پسوند برای انجمن‌های فرهنگی، تربیتی و زبان شناختی کتلن (Catalan) در نظر گرفته شده است.
▪ coop پسوند اختصاص داده شده برای شرکت‌های تعاونی می‌باشد.
▪ jobs سایت‌های دارای این پسوند، منبع اطلاعات انسانی برای مدیران می‌باشد که قصد استخدام کارمند را دارند.
▪ mobi کاربرد این پسوند برای پایگاهای فروش و سرویس‌دهی محصولات موبایل می‌باشد.
▪ pro این پسوند برای سایت‌هایی که در حوزه اینترنتی افراد حرفه‌ای فعالیت می‌کنند در نظر گرفته شده است. مانند دانشمندان علم فیزیک، حسابداران، حقوقدانان و …
▪ travel این پسوند مختص شرکت‌ها و سازمان‌های ارائه دهنده خدمات مسافرتی می‌باشد.
بد نیست این را هم بدانید که متولی صدور مجوزهای ثبت دامنه‌ها در اینترنت آیکان (ICANN) می‌باشد. ثبت دامنه‌های اینترنتی توسط کارگزارانی که مجوز ثبت را اخذ کرده‌اند صورت می‌گیرد. به این کارگزاران در اصطلاح رجیسترار (Registrar) می‌گویند. معمولا هر کشور می‌تواند اجازه‌ استفاده از پسوندی اختصاصی را دریافت نماید که به وسیله آن ملیت وب سایت‌های تحت آن پسوند شناخته می‌شنود. پسوند اختصاصی و ملی ایران IR می‌باشد. مسئولیت ثبت و نگهداری دامنه‌های IR به عهده پژوهشگاه دانش‌های بنیادی ایران است.


0 دیدگاه:

توجه:

برای دیدن صفحه ی بعد بر روی "پیام های قدیمی تر" کلیک کنید

--------------------------------