یک متخصص تغذیه گفت: سیبزمینی بهدلیل داشتن پتاسیم بالا به تقویت قلب کمک میکند و مصرف آن برای افراد فشار خونی مفید است.
مرتضی صفوی افزود:سیب زمینی سرشار از بتاکاروتن (پیشساز ویتامین A) ، پتاسیم، فسفر، آهن، منیزیم و ویتامین «ث» است، اما ساقه و برگهای سیب زمینی حاوی سمیبنام سولانین است که نباید آن را مصرف کرد. وی گفت: مهمترین ماده اصلی موجود در سیبزمینی نشاسته است که معمولا ۹ تا ۲۵ درصد آن را تشکیل میدهد و برای تأمین انرژی ماده مفیدی میتواند باشد.
این متخصص تغذیه افزود: سیب زمینی محکمکننده لثه و مسکن درد زخم معده است و به علت داشتن پتاسیم تقویت کننده قلب است که مصرف آن برای افراد فشارخونی مفید است.
برای درمان اسهال مصرف سوپ سیب زمینی همراه با شیر مفید است. صفوی به فارس گفت: سیب زمینی در بین سبزیها ویتامین «ث» بالایی دارد و برای تأمین ویتامین «ث» مورد نیاز برای جلوگیری از خونریزی لثه مفید است.
وی اضافه کرد: سیب زمینی حاوی مقدار زیادی ویتامین «ب۶» است و یک فنجان سیب زمینی پخته ۲۱ درصد «ب۶» مورد نیاز روزانه را تأمین میکند. بسیاری از آنزیمهای بدن خصوصا آنهایی که در تبدیلات پروتئینی درگیر هستند به «ب۶» محتاج هستند، در نتیجه برای تولید سلولهای جدید به ویتامین «ب۶» احتیاج داریم. بهتر است بزرگسالان و افراد مسن حداقل هفتهای یک بار سیب زمینی را جایگزین دیگر مواد نشاستهای کنند.
صفوی گفت: بهترین روش نگهداری سیب زمینی این است که آن را در حجم کم در جعبههای چوبی که از کف انبار یا محل نگهداری ۴۰ سانتیمتر فاصله داشته باشد، قرار داده شود. دمای محل نگهداری بهتر است ۴ درجه بالای صفر و نیز تاریک باشد که از جوانه زدن آن جلوگیری کند. این متخصص تغذیه افزود: هر ۱۰۰ گرم سیبزمینی ۹۰ کالری انرژی دارد و به دلیل بالا بودن فیبر آن باعث افزایش قدرت دفاعی بدن میشود.
وی افزود: سیبزمینی را باید خوب شستشو داد. سیبزمینی آماده را خریداری نکنید به دلیل اینکه ممکن است زیاد شسته شده باشد و نشاسته آن از بین رفته باشد. در خرید سیب زمینی دقت شود که دارای جوانه نباشد. در کنار پیاز نگهداری نشود به دلیل اینکه پیاز گازهایی از خود ساطع میکند که باعث خرابی و فساد سیبزمینی میشود، ضمن اینکه سیبزمینی پخته تا چند روز در یخچال باقی میماند.
پزشکان