(پیتونک گلچینی از بهترین مطالب وب را در اختیارتان می گذارد) کپی برداری از مطالب این وبلاگ تنها با ذکر منبع مجاز است

توجه

دوستان عزیز یک سالی هست که وبلاگ نویسی رو گذاشتم کنارازین به بعد میتونید مطالب خنده دار و جالب رو در فیس بوک من ببینید:www.facebook.com/Aran.Fadavi *برای ارسال نظر هایتان در زیر هر مطلب کادری با گزینه ی (ارسال یک نظر) وجود دارد . با کلیک کردن بر روی آن و پر کردن فرم مورد نظر، ما را در بهتر شدن یاری کنید.

*برای دیدن عکس هایی که دیده نمی شوند از Show picture استفاده کنید.

*برای دیدن صفحات بعدی از گزینه ی "پیام های قدیمی تر" در قسمت پایین صفحه استفاده کنید.

کدام خیال ‌پردازی ‌ها مفیدند؟

خیال ‌پردازی
داشتن رویا و یا به قول بعضی‌ ها خیال ‌پردازی یکی از مکانیسم‌ های دفاعی بدن ما است که اگر به جا و درست استفاده شود مفید و کارآمد خواهد بود، اگر هم نادرست استفاده شود و با عملکرد عادی زندگی ما تداخل پیدا کند می ‌تواند مخرب باشد.

همانند مواقعی که گریه می ‌کنیم و یا خشمگین می ‌شویم و یا دچار هر هیجان دیگری می‌ شویم، رویا داشتن نیز یک مکانیسم هیجان‌ مدار است و افرادی که بتوانند در زندگی خود آن را درست و تحت کنترل به کار گیرند، موفق خواهند بود.

وقتی کودک هستیم رویا پردازی‌ های مان غیرمنطقی هستند اما به سمت نوجوانی و جوانی که پیش می ‌رویم رویا پردازی‌ های ما حالت منطقی ‌تر به خود می ‌گیرد و آدم می‌ تواند با توسل به آن ها خود را بالا بکشد و پیشرفت کند؛ مثلا ما می ‌بینیم تخیل و رویا پردازی ژول ‌ورن باعث شد نقطه شروعی برای ایجاد تحول و پیشرفتش شود.


سن و مدت زمانی که ما رویا پردازی می ‌کنیم دو نکته مهم هستند که تعیین‌ کننده سلامت رویا های ما می ‌باشند.

اگر بتوانیم با رویا پردازی درست، از آن به ‌عنوان نقطه شروع و یا اهرمی برای ایجاد تحول و عبور از شرایط نامناسب کنونی استفاده کنیم می ‌توانیم روپا پردازی را نقطه ‌ای حیاتی برای پیشرفت ‌های زندگی‌ مان بدانیم.
خیال ‌پردازی
البته سن و مدت زمانی که ما رویا پردازی می ‌کنیم دو نکته مهم هستند که تعیین‌ کننده سلامت رویا های ما می ‌باشند.

گاهی ما در شرایط سختی به سر می ‌بریم و با کمک رویا پردازی به عنوان مکانیسم انطباقی سعی می ‌کنیم با فرو رفتن در رویاهای خوب و تصور پایان همه ی این سختی‌ ها به بدن‌ مان کمک کنیم خودش را دوباره بسازد و در اصطلاح خودمانی "خودش را پیدا کند و از نو فکر چاره‌ جویی بکند."

این اتفاق اصلا اشکال ندارد و مفید خواهد بود اما اگر مدت زیادی از زندگی ما صرف این خیال ‌پردازی ‌ها شود و یا این رویاها حالتی غیرمنطقی پیدا کند باید هشداری به خودتان بدهید؛ چرا که در صورت ادامه ی این حالت، شما واقعیت و خیال را با هم اشتباه می ‌گیرید و از هر گونه تلاش و کوشش برای رسیدن به رویایی که در ذهن پرورده ‌اید، باز می‌ مانید.
دکتر محمدرضا خدایی- روان‌ پزشک


0 دیدگاه:

توجه:

برای دیدن صفحه ی بعد بر روی "پیام های قدیمی تر" کلیک کنید

--------------------------------