محققان با کمک دانش مهندسی ژنتیک شیوه های متعددی را برای بی بال کردن پشه های ماده و گرفتن توانایی پرواز از آنها ابداع کرده اند تا به این شکل از گسترش بیماری هایی مانند مالاریا جلوگیری کنند.
مقابله با پشه ها تا کنون مراحل متنوعی را پشت سر گذاشته است، از کشتن آنها با ضربات اجسام مختلف گرفته تا تولید انواع سمها و اکنون دانشمندان قصد دارند با کمک گرفتن از مهندسی ژنتیک پشه های ماده را زمین گیر کنند تا به این شکل از انتقال بیماری ها جلوگیری شود.
این پشه های ماده هستند که بدن انسان را گزیده و از خون انسان تغذیه می کنند و در صورتی که قادر به پرواز نباشند قادر به تمرکز کردن بر روی قربانیان خود نیز نخواهند بود و انتظار می رود به سرعت بر روی زمین کشته شوند.
هدف اصلی این طرح جلوگیری از گسترش بیماری های واگیردار توسط پشه ها اعلام شده است و دانشمندان دانشگاه آکسفورد در حال مطالعه بر روی شیوه هایی هستند تا از گسترش بیماری تب دنگی یا تب استخوان شکن توسط این حشرات جلوگیری کنند.
محققانی که با رویکرد تجاری در حال مطالعه بر روی این پروژه هستند، شیوه ای را برای ایجاد تغییرات ژنتیکی در بال پشه های ماده ارائه کرده اند تا از پرواز کردن این جانداران جلوگیری شود.
بر اساس گزارش ان بی سی، شیوه ای دیگر که به منظور جلوگیری از انتقال مالاریا و بیماری های مشابه ابداع شده عقیم کردن پشه ها است تا از زاد و ولد آنها جلوگیری شده و به این شکل در میزان گسترش بیماری هایی مانند مالاریا کاهش ایجاد شود.
مهر
0 دیدگاه:
ارسال یک نظر